Børnevenlige falafel

    16 stk.

      • 3 dl godt kogte pinto bønner (alle bønner kan bruges)
      • 50 gram blød feta
      • 1 håndfuld friske urter især mynte og persille.
      • Fint revet skal af ¼ citron
      • 3 spsk. Kikærtemel
      • 1 æg
      • salt og peber
      • 3-5 dl neutral olie til stegning
      • For en mere spicy udgave tilsættes chili, hvidløg eller andet krydderi.

    Det hele moses på foodprocessoren til en lidt dej.
    Varm olien op og sæt små kugler formet med en teske af i den varme olie. Steges ca. 5 minutter.
    Kan spises både varme og kolde.
    – Er rigtig gode med en asiatisk salat med koriander, spirer, søde og surhed.
    – Spis dem kolde med sød chilisauce eller noget tilsvarende.
    – Server i pitabrød med hvidløgs dressing og sprød salat.
    – Som sunde snacks med rå grøntsager, syrlig frugt og dip.

    Opskriften er udviklet af Maya Gry og Ulrik Bing – GladMadMaya, Kontikibar og Færgen Ellen.

    Start typing and press Enter to search