Risotto af fuldkornsris og amarant

    Nem og hurtig risotto med en hel masse smag.
    2 personer hovedret eller 4-6 personer forret.

    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 2 dl rosevin
    • 4 dl vand eller bouillon
    • 75 gram smør
    • 50 gram revet parmesanost
    • 2 dl Simply Organics Quickris med Fuldkornsris og amarant

    Hak løg og hvidløg fint.
    Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke tage farve.
    Sauter løget og hvidløg i smørret, uden at det tager farve.
    Tilsæt risen og vinen og lad det langsomt koge ind. Tilsæt vandet lidt efter lidt.
    Når risen er mør, tilsættes det sidste smør og parmesanosten.
    Smag til med salt og peber.

    Serveringsforslag:

    – Er rigtig god med hakkede ansjoser, kapers, persille og saltet citron på toppen.
    – Kan bruges til et stykke stegt fisk eller med skaldyr.
    – Serveres med stegte svampe og sprød Seranoskinke.
    – Kan vendes med frisk spinat og pyntes med rejer.

    Rester kan røres med et par æg og et par spiseskefulde mel og bages enten som tykke pandekager eller som pate i ovnen, ved svag varme.

    Opskriften er udviklet af Maya Gry og Ulrik Bing – GladMadMaya, Kontikibar og Færgen Ellen.

     

    Start typing and press Enter to search